Project

Update: Vervangen putdeksel

Parkeerplaats TSE, Enter

Bestaande deksel kapot

Toen drie jaar geleden ons nieuwe, energiezuinige, kantoorpand werd gebouwd leverde de installateur het op met een kunststof putdeksel. Het deksel zorgt voor de afdekking van de put van ons warmtepompsysteem.

Omdat het deksel in de buurt ligt van een aantal parkeerplaatsen rijden hier met regelmaat auto’s overheen. Het gebruikte materiaal blijkt niet bestand tegen deze belasting en heeft het dan helaas ook al begeven.

Tijd voor verandering! in ons eigen productaanbod hebben we een aanzienlijk duurzamere oplossingen.

 

Composiet putdeksels

Rond composiet deksel

Composiet is licht van gewicht, maar oersterk! Onze Fibrelite deksels zijn gemaakt van hoogwaardig composiet en verkrijgbaar is uiteenlopende verkeersklassen en diverse afmetingen. We hebben hier gekozen voor een rond deksel (FL600) in de verkeersklasse C250 die met gemak de belasting van onze auto’s aan kan.

Onze ervaring leert dat deze deksels bijna onverwoestbaar zijn. Het is een fijn idee dat we hier in elk geval de komende 30 jaar geen omkijken meer naar hebben!

 

Maatverschil

Het inmiddels verwijderde deksel heeft een andere afmeting dan de standaard maatvoeringen die wij zelf hanteren met de Fibrelite composiet deksels. We hebben er destijds voor gekozen om ons parkeerterrein volledig te laten asfalteren. Het straatwerk aanpassen op een nieuw deksel is geen optie. Wel is er een andere mooie manier om het asfalt aan te laten sluiten op het nieuwe frame.

Wat die mooie manier is? We vertellen er graag meer over!

Koud asfalt

Koud asfalt is een mooi middel om kleine reparaties uit te voeren. Het leent zich ook erg goed voor een klus als deze. Een naadloze en oersterke overgang van het bestaande asfalt naar het frame waar het Fibrelite deksel in ligt.

Eindresultaat

Door het breken van het bestaande deksel is er wat schade ontstaan. Collega’s Martijn en Simon hebben de randen weer netjes kunnen herstellen en klaargemaakt voor het nieuwe composiet deksel.

Inmiddels sluit het geheel weer naadloos op elkaar en en kunnen we er weer volop overheen rijden met onze auto’s en zwaarder materieel.

Meer weten?